Om oss

Om

Nya TeaterBorgen


TeaterBorgen är en friluftsteater i Strömbergshyttan utanför Lessebo, belägen precis intill väg 25. Teatern startades 1995 av Östen Karlsson och Evert Nilsson och första föreställningen som spelades på teatern var Ronja Rövardotter.  Några år senare tog John Martin Bengtsson och Björn Elmgren över teatern och drev den fram till 2010.

På TeaterBorgens scen har vi bland annat kunnat se föreställningar som Ronja Rövardotter, Djungelboken, Ringaren i Notre Dame, Saltkråkan, Kapten Svartskägg, Billy the Kid, Robin Hood, Zorro och Jakten på Tors Hammare.

Sedan sista produktionen 2010 (Jakten på Tors Hammare) har teatern stått tom. Men nu 10 år senare får teatern åter liv igen.

2020 startades Nya TeaterBorgen upp av Elias Wallin som nu driver teatern. Den första produktion som produceras i det nya styret är musikalkonserten "A Musical Night", något som vi hoppas ska kunna återkomma flera år. Nya TeaterBorgen ska producera fullskaliga musikalproduktioner av högsta kvalité med start säsongen 2021. Det vi strävar efter på teatern är att samtidigt som vi skapar scenkonst för vår publik skapa möten mellan aktörer. Ensemblen på teatern ska i de stora produktionerna både bestå av utbildade musikalartister och lokala förmågor från hela Kronoberg. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett givande möte där vi alla kan lära av varandra både på och bakom scen. Det finns många och stora planer för hur teatern ska utvecklas under kommande år.

Teatern drivs med stöd av Lessebo Kommun och Studieförbundet Vuxenskolan.

Elias Wallin

Ägare / Exekutiv Producent


elias@teaterborgen.se

Klara Olsson

Producent / Casting Director


klara@teaterborgen.se

Gustav Magnusson

Producent / Tekniskt ansvarig


gustav@teaterborgen.se

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera